Dit jaar is voor de eerste keer de Ictivity Consultancy Academy van start gegaan. Dit opleidingstraject is een mooie aanvulling op de bestaande groeipaden en ontwikkelingsmogelijkheden. Vijf Ictivianen hebben gedurende 6 maanden op 13 opleidingsdagen diverse trainingen gevolgd op het gebied van soft skills, certificering, innovatie en samenwerking. Op het gebied van soft skills en samenwerking hebben we een enthousiaste partner gevonden in Jan-Willem Peters van beScenes die samen met ons dit avontuur is aangegaan. Daarnaast worden de deelnemers intensief begeleid door zowel hun Teamleider als een Senior Consultant en werken ze al aan projecten om ervaring op te doen. Met uiteindelijk als doel door te kunnen stromen naar de functie van Consultant. Thom Hagen (26) was een van die deelnemers aan de Consultancy Academy. Thom geeft ons graag een inkijkje in hoe het was om deel te nemen aan de Consultancy Academy en wat het hem heeft gebracht.

Wie?
“Ik zal me eerst even voorstellen: ik ben Thom Hagen, 26 jaar en woonachtig in Rosmalen. Op 1 augustus mag ik mijzelf alweer 5 jaar Ictiviaan noemen. Ik heb altijd al affiniteit gehad met IT en ben in 2012 begonnen op de ServiceDesk. Daarna de Skilled Servicedesk en nu werk ik alweer 3,5 jaar in een systeembeheerfunctie bij een zorginstelling. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met sporten, daarnaast ben ik veel te vinden met vrienden en familie. Tevens ben ik een groot Formule 1 liefhebber; meestal pas ik mijn planning in het weekend hierop aan.

Eind vorig jaar ben ik gevraagd of ik wilde deelnemen aan de Consultancy Academy. Voor mij is dit een logische vervolgstap en ik heb zonder enige twijfel besloten om dit te gaan doen. Een mooie kans om mijn ambities waar te maken.

De Academy
Tijdens de eerste dag zijn we gekoppeld aan een buddy, bij wie we terecht kunnen met onze vragen. Inmiddels heb ik al diverse gesprekken gevoerd met mijn buddy Marco over hoe ik het beste bepaalde zaken kan aanvliegen. Erg waardevol om met een ervaren Consultant mijn vragen te delen. Tijdens de Consultancy Academy hebben we al veel interne en externe trainingen gehad, zowel technisch als niet-technisch (soft skills). Tijdens deze trainingen werden we meegenomen in verschillende onderdelen, om een aantal voorbeelden te noemen: ‘Workshop ASK, Security, XLA, Managed Services, Microsoft Azure, Omnia, Coaching & Feedback, Adviesgesprekken en Presenteren’. Dit is nog maar een kleine selectie van alle trainingen en workshops die we hebben gehad en zoals je ziet, niet alleen maar technisch.

Op dit moment heb ik een brede kennis van verschillende oplossingen en vind veel leuk. Zo ben ik bijvoorbeeld graag bezig met Azure, Intune en Veeam. Persoonlijk lijkt mij het erg gaaf om me als Consultant te verdiepen in een of twee onderdelen zodat ik daar alles van weet om een zo goed mogelijk eindresultaat op te leveren. Ik ben bijvoorbeeld graag bezig met SharePoint/gebruikersdata en Security. Onlangs heb ik de sessie “Beleid en veiligheid” voor OneDrive, SharePoint en Teams voor een van onze klanten in de lokale overheid bijgewoond om hier extra kennis in op te doen.

Hoe verder?
Op dit moment probeer ik al veel Consultant werkzaamheden toe te passen bij mijn huidige opdrachtgever. Recentelijk heb ik een nieuwe WSUS omgeving van scratch af geïmplementeerd. Hierbij werk ik onder andere met een plan van aanpak en maak ik een handleiding met de uitgevoerde stappen zodat mijn collega’s hier ook weer gebruik van kunnen maken.

Persoonlijk ben ik erg blij met deze kans en doorgroeimogelijkheid vanuit Ictivity. Het biedt mij de juiste bagage voor de volgende stap als Consultant en het heeft wat onzekerheden weggenomen. Voor collega’s in dezelfde positie kan ik de Academy zeker aanraden! Ook vind ik het mooi om te zien dat er een hechte groep is ontstaan, waar we nog mooie projecten mee gaan uitvoeren.”

Ictivity Consultancy Academy