Afgelopen maand, van 18 t/m 24 december, hebben we met maar liefst 40 Ictivianen een bijdrage geleverd voor het goede doel 3FM Serious Request (2021).

Radiozender 3FM zamelt elk jaar met Serious Request in het Glazen Huis in Amersfoort geld in voor een goed doel. Deze keer was dat het Wereld Natuur Fonds. Het geld wordt gebruikt om de regenwouden van Zuid-Amerika te beschermen en herstellen. Dit zijn gebieden die als een groen schild voor de aarde dienen en klimaatverandering tegengaan.

Kilometers maken
In die actieweek in december riepen we alle collega’s op om zoveel mogelijk de auto te laten staan en in plaats daarvan op de fiets te stappen of lekker te gaan wandelen. Zowel goed voor ons als goed voor het milieu! Zo werd voor elke gefietste of gelopen kilometer die de Ictivianen in die week maakten een bedrag gedoneerd aan Serious Request! Ook publiceerden we dagelijks een tussenstand om te zien hoe ver we nog verwijderd waren van ons doel. Iedereen werd steeds fanatieker en stimuleerde elkaar om bijvoorbeeld een lunchwandeling te maken of een extra rondje te wandelen met de hond. Mooi om te zien dat we samen steeds dichter bij ons doel kwamen.

Ruim 40 Ictivianen namen deel aan de challenge en in totaal hebben we met zijn allen ruim 1.500 km gewandeld en gefietst deze week. Uiteindelijk hebben we maar liefst 2103,- euro opgehaald voor Serious Request. Trots op alle Ictivianen die aan deze actie bijgedragen hebben!