Van maandag 19 september t/m zondag 25 september was het de Week van de Vitaliteit, een week die in het leven is geroepen om werkend Nederland bewust te maken van hun vitaliteit. Een onderwerp wat steeds relevanter wordt in de drukke wereld waarin we leven. Ook Ictivity wil hier als werkgever graag aan meedoen omdat goed werkgeverschap een belangrijk uitgangspunt is van onze organisatie. Daarnaast dragen tevreden en blije medewerkers in een fijne werksfeer bij aan werkgeluk en aan tevreden klanten. Vitaliteit kan op alle vlakken spelen: van gezonde voeding tot aan talentontwikkeling, van een goede werk-privé balans tot aan zinvol werk en van voldoende bewegen tot een prettige werkomgeving. Vandaar ons vitaliteitsprogramma Fit@Ictivity en de deelname aan deze belangrijke week met elke dag een leuke en vitale activiteit.

Op maandag werd de week op een verrassende manier afgetrapt, de voordeur was gebarricadeerd door een tafeltennistafel en de “portiers” zorgden ervoor dat iedereen een potje tafeltennis had gespeeld voordat men vol energie aan het werk kon gaan. Er is veel gelachen en er zijn mooie wedstrijdjes gespeeld. Een goed begin van deze week! Dit werd opgevolgd door een heerlijke gezonde lunch in ons werkcafé Centraal, gemaakt door enkele Ictivianen.

Op dinsdag begonnen we de dag iets rustiger, maar puur om de krachten te sparen want meteen na werktijd stond Annette der Kinderen van DK Sport klaar om een aantal enthousiaste collega’s een boksclinic te geven op het parkeerterrein van Ictivity. Wat een enthousiasme, gezelligheid en competitiedrang kwam hier naar boven. Gelukkig ook veel gelachen en een beetje spierpijn de volgende dag.

De dag erna stond er ook een sportieve activiteit op het programma. Voor de echte fanaten werd er een bootcamp gegeven. Dat was even hard werken, maar ook stoom afblazen en nieuwe energie op doen. Veel bewondering voor deze sportieve collega’s, vooral voor degene die al spierpijn hadden.

Op donderdag kon je op kantoor je metabole leeftijd (ook wel je echte lichamelijke leeftijd genoemd) laten meten. Met een Tanita Lichaamsanalyse Monitor werd de hoeveelheid lichaamsvet, water, spiermassa, botmassa en visceraal vet afgezet tegen je biologische leeftijd, lengte en gewicht. Zo krijg je een inschatting of je lichaam in fitte staat is of dat er nog wat werk aan de winkel is. Ook werd er uitleg gegeven over de uitslagen en is er de mogelijkheid de meting te herhalen of met een verbeterpunt aan de slag te gaan indien je dat wilt.

En op de laatste dag van de werkweek, vrijdag, ontspanning! Een heerlijke stoelmassage door een masseur die je echt als herboren de deur uit laat lopen. De collega’s kwamen allemaal met een smile van oor tot oor helemaal zen naar buiten. Tijdens de vrijdagmiddagborrel hebben we deze leuke week nog nabesproken onder het genot van gezonde snacks. De reacties waren heel enthousiast, wat een goede manier om verder te gaan met ons Vitaliteitsprogramma Fit@Ictivity. Er gaan nog mooie dingen volgen en er zijn al goede ideeën geopperd voor de komende tijd!

Door Barbara Bijnen – Vitaliteitscoach bij Ictivity

Fit@ictivity   Boksen Ictivity