Met samen 4,5 jaar Ictivity-ervaring op de teller, zijn de carrières van Maikel van de Ven en Ferhat Bagci al aardig onderweg. Maar van een rechtlijnige route is geen sprake. Integendeel: het liefst nemen ze onderweg zoveel mogelijk afslagen om nieuwe (IT-)landschappen te ontdekken. Daarom kozen ze allebei voor IT-detachering. Ferhat als Engineer I, Maikel als Engineer II. Dat ze momenteel samen bij zorgexpert Vivent werken, is de kers op de taart.

Goede match
De IT-servicedesk van Vivent kon door uitval en uitstroom van medewerkers wel een paar extra handen gebruiken. Er moest snel geschakeld worden. Zo werden Ferhat en Maikel op weg gestuurd. “Ik ben bij Vivent begonnen als servicedeskmedewerker en pak vooral eerste- en tweedelijnsproblemen op”, vertelt Ferhat. “Denk aan netwerk-, computer- of telefoonproblemen.” Voor Maikel is dat net anders: “Ik pak tweede- en derdelijnsmeldingen op. Ofwel, problemen die ingewikkelder van aard zijn of meer tijd kosten om op te lossen.”

Dat specifiek Maikel en Ferhat in de auto stapten naar Vivent, was geen willekeurige keuze. Ferhat: “Ictivity zoekt op basis van jouw eisen en wensen opdrachten die je de ruimte en mogelijkheid geven om te groeien. Dat is de reden dat ik aan Vivent werd gekoppeld; ik kon daar nog meer leren binnen het IT-vakgebied.” Maikel: “Het moet wel een goede match zijn. Daarom is er altijd een gesprek over welke opdrachten bij je ambities passen. Niet alleen op technisch vlak, maar ook op persoonlijk gebied.”

Niet hetzelfde kunstje
Hierdoor krijg je bij Ictivity de tools in handen om impact te maken bij opdrachtgevers. “Ik merkte bijvoorbeeld bij Vivent dat de helpdeskmedewerkers het fijn vonden dat ze met mij iemand in het team hadden met technische kennis”, vertelt Maikel. Ferhat vult aan: “Op Vivents helpdesk waren in eerste instantie geen duidelijke afspraken gemaakt en processen liepen door elkaar. Ik ben daarom processen gaan rechttrekken en afspraken gaan maken. Op deze manier hebben Maikel en ik een mooie rol gespeeld in het weer op volle toeren laten draaien van de servicedesk.”

Meer lezen over de opdracht van deze Ictivianen bij Vivent? Hier lees je het hele verhaal.

Die impact én variatie is wat Maikel en Ferhat dan ook leuk vinden aan hun rol als Support Engineer in de detacheringstak. Ferhat: “Je komt op plekken waar je écht nodig bent. Er is soms stress op ICT-afdelingen, omdat er mensen te kort zijn. Dan is het fijn om te merken dat organisaties op je zitten te wachten en je impact kunt maken. Al kun je bij de ene opdrachtgever natuurlijk meer teweegbrengen dan bij de ander.” “Maar dat maakt het juist ook wel leuk”, gaat Maikel verder. “Ik kan in de keukens van verschillende organisaties kijken én werken. Nu werk ik bij een zorginstelling, maar mijn vorige opdrachten waren bij een gemeente en botenbouwer. Van die verschillende werkplekken leer je veel.”

Meer dan techniek
“Dit betekent ook dat je jezelf steeds moet bewijzen”, nuanceert Ferhat. “Op papier staat dat je kennis hebt van bepaalde zaken, maar dat moet je natuurlijk ook laten zien. En meestal komt het niet alleen neer op technische kennis, maar zijn soft skills ook van belang zoals samenwerken en goed kunnen communiceren. Daar werk je ook aan bij Ictivity.” Maikel: “Ik was in het begin soms wat timide, maar ik heb gaandeweg geleerd de omschakeling te maken en meer van mezelf te laten horen.”

Nooit alleen
Ferhat en Maikel zitten goed op hun plek bij Ictivity. Ferhat: “Je kunt hier veel leren. Zeker als je net van school komt, zoals ik destijds.” Maikel vult aan: “Doorgroeien kan hier absoluut. Je bent geen nummertje. De lijntjes zijn kort en er is echt die Brabantse gezelligheid en informaliteit.” En het allerbelangrijkste? Je staat er niet alleen voor. Maikel: “Als gedetacheerde ben je natuurlijk de nieuwkomer in een team. Maar ik voel me nooit alleen. Je wordt warm ontvangen in de organisaties waar je terecht komt en daarnaast heb ik altijd mijn Ictivity-collega’s achter me staan. Eén berichtje of belletje en iemand staat klaar om te helpen.”

De carrières van Maikel en Ferhat staan aan! Die van jou ook? Bekijk onze huidige vacatures en solliciteer!