De 101 whiteboard sessies van Edwin
‘Ik maak van een klantensessie geen technisch feestje’

De 101 whiteboard sessies van Edwin

Edwin heeft een neusje voor innovatie en nieuwe technologie. Zo helpt hij klanten bij het oplossen van complexe vraagstukken en het overbruggen van de kloof tussen business en ICT.

Dit betekent dat hij niet in enen en nullen moet praten want anders is hij de eindgebruiker al snel kwijt. Tekenen helpt daarbij. Een whiteboard is daarom Edwin’s favoriete gereedschap tijdens sessies met klanten.

Edwin Friesen, IT Architect

‘Begin je bij klanten over eentjes en nulletjes te praten, dan ben je directie, management en eindgebruikers direct kwijt. Daarom gebruik ik tijdens die sessies vaak een whiteboard. Dat heb ik mezelf eigen gemaakt. Mensen zijn visueel ingesteld en als ik audio kan ondersteunen met beeld wordt ICT begrijpelijk voor mensen die niet technisch zijn.

Een huis teken ik bijvoorbeeld vaak. Bij het bouwen van een huis kan iedereen zich iets voorstellen. Ik leg dan bijvoorbeeld uit dat we moeten voorkomen dat we de muren al gebouwd hebben en daarna de deur er nog in moeten zetten. Iedereen snapt dat het beter is om vooraf over de plaatsing van een deur na te denken.

Samen met de klant op zoek naar nieuwe technologie

Als ik ICT zo uitleg, wordt zo’n sessie niet alleen een technisch feestje. Over de technische oplossing kan iedereen meedenken. Zo kom je zelfs op punten waar je in eerste instantie niet voor naar de klant ging en waarvan de klant zegt: “het zou mooi zijn als je op dat stukje ook iets voor ons zou kunnen betekenen”. Als je dat soort vraagstukken kan spotten bij klanten en daar oplossingen voor vindt, kom je vaak uit bij nieuwe technologie.

Voor nieuwe technologie en innovatie heb ik een neusje. Misschien omdat ik een streber en perfectionistisch ben en het probleem van de klant zo goed mogelijk wil oplossen. Dat is mijn persoonlijke ambitie. Tegelijkertijd heb ik ook goede contacten opgebouwd met leveranciers en mag ik soms naar een evenement.

Zo kan het dat we als Ictivity regelmatig voorop hebben gelopen bij het gebruik van producten die later werden overgenomen door grote partijen. We werkten al met Softricity voordat het van Microsoft werd en de naam App-v kreeg. Later gebeurde dat met Thinstall dat werd overgenomen door VMware en verder ging als VMware ThinApp. Ook nu zijn we bijvoorbeeld al volop in productie met producten zoals RES ONE Service Store en Microsoft Intune.

Ruimte voor ontwikkeling

Ictivity geeft me de ruimte om met die nieuwe technologie aan de slag te gaan. Dat vind ik gaaf aan dit bedrijf. Als puber ben ik hier begonnen met dozen uitpakken en 16 jaar later heb ik alle technische functies doorlopen of gecreëerd. Ik kan hier blijven groeien en dingen blijven doen die ik leuk vind. Zo heb ik laten weten dat ik graag bij vliegvelden of ziekenhuizen over de vloer kom. De hoeveelheid emotie die zich afspeelt in het ziekenhuis of op een vliegveld, vind ik mooi om te zien. Op een kleine m2 zie je verdriet, angst en blijdschap. En Ictivity helpt me nu om daar klantopdrachten mogelijk te maken.’

Nieuwsgierig naar onze opdrachten? Bekijk dan hier enkele referentiecases!

Uiteraard verwelkomen wij graag nieuwe collega’s zoals Edwin; wie weet zit er tussen onze vacatures jouw ideale uitdaging!

02/01/2001
 dagen in dienst bij Ictivity
18 whiteboard sessies deze maand
Favoriete vervoersmiddel
Wordclouds deze week
Deel deze pagina

Onze ICT vacatures

Als Cloud Administrator krijg je de kans om de volledige technische infrastructuur en het serverpark van onze klanten te beheren vanuit ons service center! Ook neem je deel aan verbetertrajecten en adviseer je de business over IT oplossingen.
inEindhoven
Ben jij een ervaren ICT'er en wil je graag werken met de nieuwste technieken binnen verschillende klantomgevingen? Dan is dit de uitdaging voor jou!  
inEindhoven / Vianen
Het werken aan verschillende projecten is voor jou als ervaren ICT'er de uitdaging die jij zoekt; als ervaren IT Project Engineer draag je bij aan een continue verbetering van de IT performance van onze klanten!
inEindhoven / Vianen
Ictivity gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.