De 3 gaafste projecten van Mark

‘Ik ontdek hier nieuwe kanten van mezelf’

De 3 gaafste projecten van Mark

Als hem op verjaardagen wordt gevraagd wat hij doet, omschrijft hij zijn job als ‘een baan met een gouden randje’. Eigenlijk is hij een multi-inzetbare specialist in IT-oplossingen. Mark wordt namelijk niet alleen ingevlogen om een technische oplossing uit te werken voor de klant, maar is als Senior Lead Consultant Microsoft verantwoordelijk voor het hele projectmanagement. Van presales en ontwerp tot de uitvoering en evaluatie van het project.

Als eindverantwoordelijke komt hij dan ook tal van mooie uitdagingen tegen in projecten. Uitdagen die hem vormen: ‘Ik ontdek hier kanten van mezelf waarvan ik niet wist dat ik ze had.’ Mark vertelt over de krenten uit de pap en de kersen op de taart.

Mark Swinkels, Senior Lead Consultant Microsoft bij Ictivity

‘Bij Ictivity staat de gebruiker altijd centraal. Maar bij sommige klanten gaat het in het gesprek vooral over de techniek. Dan is het mijn taak om op de stoel van de gebruiker te gaan zitten: wat krijgt die voor z’n kiezen? Als iets technisch ingewikkeld is, dan vindt de gebruiker dat meestal ook. Dat betekent dat ik de klant soms moet afremmen: technisch willen ze een Porsche, terwijl een Golfje prima volstaat.

Dat kwam bijvoorbeeld naar voren bij een zorginstelling die de IT-infrastructuur volledig wilde vernieuwen. De hele organisatie was hierbij betrokken; de uitdaging is dan om te zorgen dat alle groepen gebruikers tevreden zijn.

Dat spanningsveld tussen techniek en functionaliteit, dat is het moeilijkste. Maar ook het mooiste. Met een techneut kun je avonden volpraten, maar bij een manager moet je veel meer de vraag achter de vraag zien te achterhalen. Ik begon bij Ictivity als een echte techneut, maar moet hier soms hele andere kanten van mezelf aanspreken. Kanten waarvan ik niet wist dat ik ze had. Dat vind ik mooi: ik blijf mezelf hier continu uitdagen. Dat houdt me scherp.

Honderden servers

Een van mijn mooiste projecten was de fusie van een aantal gemeenten. Daar zetten we alle verschillende IT-omgevingen om naar één nieuwe IT-infrastructuur. Zelf was ik verantwoordelijk voor de virtualisatie- en de e-mailomgeving. Als je het hebt over de krenten uit de pap…

Dat zat ‘m vooral in de omvang: 1500 medewerkers die dagelijks gebruikmaken van hun e-mail. Als je normaal de e-mailomgeving omzet voor een klant, gaat het om tientallen servers. Hier waren dat er honderden, die allemaal vanuit verschillende systemen op het nieuwe Hyper-V platform aangesloten moesten worden.

Het omzetten moest in één keer goed gaan. Er hingen kritische processen vanaf waar ook burgers bij betrokken zijn, zoals het aanvragen van paspoorten en rijbewijzen. Een kleine misstap kan dus grote gevolgen hebben. Ik probeer me dan in te leven in elke stap die de gebruiker zet en welke impact dit heeft. Zo draag ik bij aan een optimale gebruikerservaring, wat vandaag de dag eerder ‘normaal’ is dan een ‘verwachting’.

Kers op de taart

Het mooie van Ictivity is dat je de kans krijgt om te werken met de nieuwste technieken. Bijvoorbeeld bij een recent project, waar we de hele IT-omgeving omzetten naar de cloud met Microsoft Azure. Azure was voor ons niet nieuw, maar we hadden beperkte ervaring binnen de nautische sector. We wonnen de pitch van de grootste IT-bedrijven in Nederland. Toen hebben we wel een vreugdedansje gedaan.

Ik mag voor mijn functie vaak naar seminars, zoals het congres over Microsoft Azure in Orlando. Daar denken de Microsoft-mensen letterlijk mee met je vraagstuk. Als je van íemand kan leren?

Een ontzettend gave toevoeging was dat Microsoft ons vroeg om dit project als referentiecase te gebruiken in de sector. Dat is natuurlijk wel de kers op de taart!’

Geïnteresseerd in een baan als die van Mark? Kijk naar de mogelijkheid als Senior Lead Consultant Microsoft

03/01/2007
 dagen in dienst bij Ictivity
4 keer sporten per week
Favoriete vervoersmiddel
402 gespaarde badeendjes
Deel deze pagina

Onze ICT vacatures

Als Cloud Administrator krijg je de kans om de volledige technische infrastructuur en het serverpark van onze klanten te beheren vanuit ons service center! Ook neem je deel aan verbetertrajecten en adviseer je de business over IT oplossingen.
inEindhoven
Ben jij een ervaren ICT'er en wil je graag werken met de nieuwste technieken binnen verschillende klantomgevingen? Dan is dit de uitdaging voor jou!  
inEindhoven / Vianen
Het werken aan verschillende projecten is voor jou als ervaren ICT'er de uitdaging die jij zoekt; als ervaren IT Project Engineer draag je bij aan een continue verbetering van de IT performance van onze klanten!
inEindhoven / Vianen
Ictivity gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.